Pieter Roex

RON knife series & teapot

Over het ontwerp: “Eerder dan revolutionair te willen zijn, trachten we met RON een productfamilie te ontwerpen die aanvoelt alsof het altijd zo had moeten zijn. Producten die uitblinken in soberheid en daardoor goed integreren met bestaande objecten in huis. De producten zijn ontworpen vanuit tradities en vanuit de verfijnde kookcultuur die in België heerst. Daarbij zoeken we altijd weer naar een evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek. Met RON willen we neutraal zijn en zo passen in elke interieurstijl. We proberen iconen te ontwerpen die de tand des tijds zullen doorstaan. Door ons bewust te richten op essentiële, betaalbare tools, producten zo weinig mogelijk te verpakken en tijdloos vorm te geven, willen we met RON een duurzaam statement maken.”

RON knife series bestaat uit negen van de meest gebruikte messen. De messen vallen op door hun donkere lemmets, in combinatie met een zachte houten handgreep of een zwarte greep. Elk mes heeft zijn eigen houten messenhouder, die met sterke magneten aan de andere messenhouders kan worden gekoppeld. Zo kunnen de messen veilig op het aanrecht of in de schuif worden opgeborgen.

De theepot uit de RON-collectie is tegelijk moor en theepot en kan dus vanop het vuur op tafel worden gezet. Als de houder voor losse thee er uit is, kan het deksel goed worden vastgezet en dat is handig bij het schenken.

Award:Henry van de Velde Labels 2015

Pieters ruime kennis van en interesses in interieurontwerp, architectuur en designobjecten zijn een grote bron van inspiratie voor het ontwerpen van BerghHOFF’s kookgerei en keukenproducten. Zijn persoonlijke stijl drukt zicht uit in een moderne interpretatie van traditionele objecten die een speelse toets krijgen. Zijn ontwerpen kunnen beschreven worden als ‘clean, clear, functional’ met elementen uit de natuur als inspiratie.